FRÅGOR OCH SVAR

Vad är Scalp Micro Pigmentation?


Scalp Mikro Pigmentation är en metod som lämpa sig på individer som upplever håravfall. Metoden kallas även för Scalp micropigmentering eller SMP. Man använder verktyg i form av nålar och speciellt pigment som endast är framtagen för skalpen. Scalp mikropigmentering replikerar på ett mycket realistiskt sätt effekten av ett kort trimmat hår genom att föra in pigment i huden. Behandlingen är icke kirurgiskt och kräver ingen operation.


SMP versus traditionell tatuering?


Scalp micropigmentering skiljer på många olika områden än traditionell tatuering. Våra engångssterila nålar som vi använder för våra behandlingar är 75 % mindre än tatueringsnålar. Vårt Pigment är organiska pigment som endast är framtagen för huvudet. Vilket gör att det inte finns någon risk att vårt pigment ändra sig till andra underliggande färger som det gör med gamla tatueringar.


Har era behandlare rätt utbildning?


För att arbeta med metoden ska man genomgått gedigen utbildning och skaffat sig tillräckligt med erfarenhet tillsammans med en utbildad behandlare innan man behandla andra. Vår behandlare har rätt utbildning och många års erfarenheter inom yrket. All vår behandlare är certifierade.


Är behandlingen smärtsam?


Behandlingen har låg smärtsamhet vilket gör att alla kan genomgå proceduren. Många upplever att det sticks lite grann, andra känner låg smärta. Är man smärtkänslig erbjuder vi smärtdämpande medel i form av salva innan behandlingen.


Kan man dölja ärr från hårtransplantation med smp?


Scalp micropigmentering är det enda effektiva lösningen mot att dölja ärr från hårtransplantation. Genom att pigmentera över ärret och dess omgivning kan dölja synliga ärret.


Hur mycket kostar behandling med Scalp micropigmentering?


Kostnaden varierar från klient till annan av följande faktorer nämligen storleken på området som ska behandlas. Behandling med Scalp micropigmentering kostar från 5000–25 000 tusen kronor. Klienten betalar för en behandling och får tre behandlingar på köpet. Det krävs minst 2–3 behandlingar innan önskat resultat är uppnått.


Ser jag resultat direkt efter behandlingen?


Man ser resultat direkt på en gång även om behandlat område är lite rött under 2-4 dagarna efter behandling. Det stora resultatet väntas när alla behandlingar är klara och klienten får det resultat som denne förväntat sig.


Är det viktigt att komma på konsultation?


Ja, om man kan. Under konsultation kan du ställa alla frågor som har och träffa din behandlare. Under konsultation få klienten ett prisförslag och när sådan behandling lämpa sig att utföra.


Kommer min omgivning att märka att jag genomgått Scalp micropigmentering?


Våra behandlingar ger mycket autentiskt resultat och de flesta märker att du har något med din utseende och många av våra klienter berättar att sin omgivning ofta har frågat om denne har genomgått hårtransplantation.


Ska man vara myndig för behandling med Scalp micropigmentering?


Hos oss vill vi att man är myndig (18 år) innan man genomgår våra behandlingar.


Hur lång tid tar behandlingen?


Första behandlingen tar cirka 4 timmar,det ingår en kort konsultation innan behandling. De följande behandlingarna tar mellan 2–3 timmar.


Spelar det någon roll vilken hårfärg jag har?


Nej, det spelar ingen roll. Vi väljer rätt pigment åt dig utifrån din hårfärg.


Kan jag behandlas med Scalp micropigmentering även om jag är gråhårig?


Ja, eftersom du håller håret kort är detta inte ett bekymmer.